Zahvalnica Vranju za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti

Grad Novi Sad i opštine Babušnica i Bela Palanka dobitnici su ovogodišnjih nagrada koje Zaštitnik građana dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji.

Priznanje za razvoj partnerstva javnog i civilnog sektora u kreiranju pristupačnog okruženja i dostupnosti usluga dobio je grad Šabac, a pohvalu za zalaganje za unapređen pristup uslugama Gradske uprave je zaslužio grad Niš. Zahvalnice su uručene i predstavnicima Vranja, Leskovca, Smedereva, Sombora i opštine Svilajnac.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija već šestu godinu sprovodi javni poziv sa željom da podstakne i oda priznanje onim jedinicama lokalne samouprave koje su u svojoj sredini najviše doprinele razvoju svih oblika pristupačnosti.

Pristupačnost podrazumeva ne samo pristupačnost fizičkom okruženju, već i informacijama, uslugama, proizvodima. Dostupnost tih sadržaja čini život potpunijim i dostojanstvenijim, naglasio je Pašalić.

U ime Grada Vranja, zahvalnicu je primio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *