ZAPEČENI BROKOLI sa SLANINOM i PARMEZANOM! Ukusna večera za celu porodicu! /RECEPT/





Zapečeni brokoli poslužiće kao samostalni obrok, posebno ako ga pravite sa slaninom ili kao prilog. Umesto brokolija možete da koristite karfiol ili kombinujete ove dve vrste povrća…

Sastojci:

20 g brašna
biberа
500 g brokolija
3 jaja
150 ml mleka
200 g parmezana
20 ml kiselog mleka
200 g slanine
30 g maslaca
so

Priprema:

Operite 500 g brokolija i odvojite cvetove, a deblji deo iseckajte. Narendajte 100 g parmezana, umutite tri jaja, posolite, pobiberite, dodajte jednu kašiku kiselog mleka, dve kašike brašna i 150 ml mleka. Sve dobro izmešajte, pa dodajte narendani sir. Možete ispržiti slaninu i kasnije je dodati brokoliju pre nego što ga stavite u rernu. Pleh namažite puterom, poređajte brokoli, isprženu slaninu i sir. Prelijte ga prethodno pripremljenim prelivom i narendajte još malo parmezana ili sira po želji. Stavite da se peče na 180 stepeni pola sata. Kada već počne da dobija rumenu boju, prekrijte ga folijom da ne bi zagorelo.

Prijatno!

Izvor: Informer.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *