,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“ – vršnjačka edukativna radionica za mlade

Slavica Nikolić, samostalna savetnica u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, u sali Načelstva vodila je vršnjačku edukativnu radionicu za mlade ,,Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja“.

Na početku ona je sve prisutne najpre podsetila da je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Populacionim fondom UN u Srbiji u 2022. godini započeo lokalnu kampanju „Tvoje telo je tvoje. I na netu i u stvarnom svetu“ po gradovima u Srbiji.

Одржана вршњачка едукативна радионица за младе ,,Заштита од дискриминације и различитих облика насиља“

,,U ovoj godini nastavljamo sa ovom kampanjom, akcenat stavljamo na mlade i na njihovo učešće. S obzirom da su mladi najzastupljeniji u digitalnom prostoru, pokušaćemo da ih uključimo, kako bi oni na što bolji način preneli svojim vršnjacima znanje o ovim fenomenima, njihovim posledicama, kao i o načinima na koji mogu da se zaštite. Cilj kampanje je podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju počinjenom posredstvom tehnologije i njegovim posledicama. Održane su prve dve radionice, u Kragujevcu i Bujanovcu, a treća je ovde u Vranju. U septembru se nastavljaju radionice, preostale tri koliko je planirano ovom kampanjom u 2023. godini“, naglasila je Slavica Nikolić.

Foto: Vranje.org.rs

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *