Zašto Pčinjski 017 – PORTAL BLOG?Zašto da pišete baš za blog pcinjski017portal.rs?

Za kratko vreme svog postojanja PČINJSKI 017- PORTAL je postao jedan od najposećenijih sajtova u Pčinjskom okrugu.

Tekstovi na pcinjski017portal.rs nose snažan autorski pečat. Trenutna pozicija sajta omogućiće vam da vaš blog sigurno bude pročitan od velikog broj korisnika. 
Blog
pcinjski017portal.rs  će vam pružiti potpunu slobodu u pisanju vaših autorskih tekstova, i pružiti vam potrebnu pomoć u pripremi tekstova. Naš blog sistem koristi WordPress software, jedan od najboljih i najpouzdanijih blog alata. Blog pcinjski017portal.rs  mreži su potrebni autori koji su spremni na izazove, koji vole da uče nove stvari i koji su spremni da ruše tabue. Blogosfera pruža mogućnost svim bloggerima da postanu popularni i da se svima pokažu u najboljem svetlu.

Šta je blog?

Razvoj Interneta dovodi do pojave novih vrsta izražavanja i komunikacije, a u poslednje vreme sve je aktuelniji blog.

Blog je vrsta Internet dnevnika, u svetu uveliko prihvaćen model povezivanja Internet korisnika. Blog je skraćenica od engleske reči weblog i može se prevesti kao mrežni dnevnik.

Reč je o je web stranici na kojoj neko hronološkim redom beleži svoja razmišljanja i stavove. Svaki blog ima ime, koje mu dodeli vlasnik. Blog predstavlja vrstu sajta gde se tekstovi pojavljuju u obrnuto hronološkom redosledu. Blog najčešće nudi opcije komentarisanja tekstova i vesti i trebalo bi da se često ažurira. Zbog toga blog predstavlja moderan način komunikacije osoba sa svojom ciljnom grupom, omogućava veliku interaktivnost, a tekstovi su obično manje suvoparni nego na većini “običnih” sajtova.
Danas postoje blogovi o praktičnoj svakoj temi.

Pored klasičnog dnevnika, blogovi se koriste i za reklamiranje, poslovne kontakte i za različite vrste umetničkog izražavanja.

Glavna karakteristika bloga je ta da se ažurira često što osigurava povratak posetilaca na blog, te osim standardnih postova, ističu se iz mnoštva drugih standardnih popratnih opcija i komentari na postove, mogućnost dodavanja nekih informacija, raznih linkova te linkova na druge blogove, mogućnost postavljanja kalendara bloga, mogućnost menjanja izgleda i slično. Najnoviji postovi (vesti), uz koje se može dodati i slika, automatski dolaze na vrh stranice, dok se prethodni postovi ređaju ispod. Prostor za pisanje i unos slika je neograničen.

Ko su bloggeri i publika?

Iako je širom Interneta prihvaćeno mišljenje kako se iza većine blog publike kriju deca koji nemaju pametnijeg posla, posljednje istraživanje Webloga i Blogads mreže pokazuje da to i nije baš tako. Njih 61 posto starije je od trideset, a oko 30 posto je između 30 i 40 godina. Po polovima, više blogova čita muški dio (79,1 posto), a oglašivačima je verojatno najvažniji podatak da je 66,7 posto čitača kliknulo i na neki oglas na blogu.

Bloggeri su danas postali vitalni izvor informacija i komentara, kao i alternativa tradicionalnoj štampi i televiziji. Na primer u zapadnim zemljama blog zajednica je toliko snažna da čak ima i uticaj na javno mišljenje. Ne samo da je nezaobilazna tema na Internetu već je blog dospeo i u štampane i elektronske medije. Bloggeri pomeraju granice, utiču na javno mnjenje, pa čak i državne institucije. Bloggeri su Vox Populi (glas naroda) učinili mnogo značajnijim i uticajnijim. Blog je mesto gde možete da iskažete svoje stavove, emocije, kritike i sve što želite da podelite sa drugima. Za Iranske žene blog je mesto gdje mogu slobodno i otvoreno da pričaju o muškarcima i seksu.

Svetska blog zajednica je svakim danom sve veća i veća, a popularnosti blogova doprinose svakako i mnogi blogovi čiji su vlasnici poznate ličnosti.

Kako kreirati blog?

Svaki korisnik može napraviti svoj blog u vrlo kratkom vremenu.

Za početak pošaljite tekst u Wordovom dokumentu sa naznakom BLOG Redakciji Pčinjskog 017 – Portala na E-mail: pcinjski017portal@gmail.com .

U zavisnosti od interesovanja kreiraćemo i druge načine pisanja blogova na Pčinjskom 017 – Portalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *