Zašto treba izbegavati hotelski fen za kosu?Da li ste se ikad zapitali da li je korišćenje hotelskog fena bezbedno po zdravlje? Možda spadate u grupu ljudi koja nosi svoj uređaj na putovanja, iako zauzima puno prostora u koferu, i ako je tako bićete zahvalni na tome što vas ne mrzi da to radite. Razlozi su razni, i razumljivi, jer je fen u hotelskoj sobi leglo bakterija. Rezultati istraživanja potvrđuju ovu tezu, a ako vas interesuje ova tema, ostanite sa nama i u nastavku.

Mikrobiolozi se slažu u jednom – uvek treba spakovati svoj fen pre polaska na put. Naime, prilikom analize uzoraka iz smeštaja viših i nižih kategorija, na svakom su otkriveni mikrobi. Objašnjenje je jednostavno, to je slučaj sa svim uređajima i predmetima koji ne prođu dezinfekciju. Kao što je poznato fen za kosu se retko čisti, te je potencijalni izvor zaraze. Koristi ga veliki broj gostiju hotela, a to što na površini izgleda čisto ne odgovara realnosti. Ukoliko ste hipohondar, izbegavajte fen obezbeđen u smeštaju, po svaku cenu. Sa druge strane, ugostitelji smatraju da nema razloga za paniku i strah od širenja bakterija, jer bi do sada sigurno bio zabeležen takav slučaj, da se desio.

Pored fena za kosu, američki istraživači došli su do zaključka da bi trebalo smanjiti upotrebu baterije za tuš, jer je kupatilo puno vlage i toplote, što je takođe pogodno za širenje bakterija, od kojih neke narušavaju zdravlje. Može doći do plućnih ili kožnih oboljenja. Treba znati da nisu sve baterije iste, ali ipak biti na oprezu

City Magazine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *