Zauzeća javnih površina i komunalnih objekata vanredno će biti kontrolisana


Komunalna inspekcija sprovešće vanrednu i pojačanu kontrolu zauzeća javnih površina i komunalnih objekata u skladu sa Odlukom o načinu obavljanja komunalnih delatnosti – održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje zelenih površina.

Odlukom se zabranjuje zaustavljanje i ostavljanje vozila kojima se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta i prolaz između zgrada. Zabranjuje se i ostavljanje neregistrovanih, havarisanih i odbačenih vozila na javnim površinama i ostavljanje vozila na delu trotoara koji nije obeležen za parkiranje. Vozila se ne smeju ostavljati ni na pešačkom prelazu, pešačkoj i biciklističkoj stazi.

U narednom periodu prioritet će biti havarisana i neregistrovana vozila, koja će se uklanjati po hitnom postupku. Takođe, protiv nesavesnih vlasnika će biti podneti prekršajni nalozi u redovnom postupku. Komunalna inspekcija apeluje na sugrađane da izbegnemo nepotrebne troškove, a takođe učinimo nešto za lepši izgled grada, obaveštavaju iz komunalne inspekcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *