Zbog praznika pojačana kontrola saobraćaja

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije gostujući jutros na RTS-u rekao je da će tokom narednih dana biti pojačana kontrola vozača i vozila na srpskim putevima.

“U tradiciji našeg naroda je da slavi uz konzumiranje alkohola, a ono što ne bi trebalo nikako da bude tradicija, a što je bio slučaj u prethodnom periodu, je da samo imali jedan broj vozača koji nakon što konzumiraju alkohol upravljaju vozilom”, naglasio Radenković.

Naglasio je da je taj prekršaj uvek u fokusu policije.

“Već nekoliko godina u nizu svaka kontrola saobraćajne policije podrazumeva i obavezan alko-test, tako da očekujem da u periodu slava koji je pred nama građani pokažu jedan nivo odgovornosti u saobraćaju i da ne dozvole da jednom pogrešnom odlukom – vožnjom pod dejstvom alkohola promene nepovratno i svoj život i živote svojih porodica”, ističe Radenković.

Ukazuje da će 24 sata kontrolisati vozače širom Srbije.

“Već u ponedeljak imamo veliku slavu – Aranđelovdan. Nakon toga još niz slava u decembru i januaru. Saobraćajna policija će biti u pojačanom obimu na terenu i kontrolisati ne samo alkohol, nego i druge prekršaje”, dodaje Radenković.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *