Ženska odbojkaška selekcija Srbije započela pripreme za Svetsko prvenstvo

Aktuelni svetski prvak, ženska seniorska reprezentacija Srbije počela je sa treninzima u okviru priprema za Svetsko prvenstvo 2022. Ono će se odigrati u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra.

Prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, Danijele Santareli, na pripreme je pozvao 17 igračica.

Na tom spisku našle su se:

TEHNIČARI: BOJANA DRČA (CRVENA ZVEZDA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA).

KOREKTORI: ANA BJELICA (VALEFOLJA, ITALIJA) I TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA).

LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (DREZDNER, NEMAČKA), BOJANA GOČANIN (TENT, OBRENOVAC) I ALEKSANDRA JEGDIĆ (POTSDAM, NEMAČKA).

BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (BUSTO ARSICIO, ITALIJA), MINA POPOVIĆ (FENERBAHČE ISTANBUL, TURSKA), MAJA ALEKSIĆ (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), JOVANA KOCIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA) I MINJA OSMAJIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (BEZ KLUBA), BJANKA BUŠA (BEZ KLUBA), BOJANA MILENKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), KATARINA LAZOVIĆ (MONCA, ITALIJA) I SARA LOZO (PROTON SARATOV, RUSIJA).

One će do 11. avgusta trenirati u dvorani SC Voždovac, a zatim odlaze na Kopaonik gde će se sprovesti bazični deo priprema od 11. do 24. avgusta. Krajem avgusta planirana je prijateljska utakmica sa reprezentacijom Holandije u Beogradu, a onda će reprezentacija Srbije učestvovati na pripremnom turniru u Napulju, gde će odmeriti snage sa Italijom, Turskom i Poljskom, navedeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Selekcija Srbije se nalazi u u grupi C i svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu će odigrati u nedelju, 25. septembra u Arnemu protiv Kanade od 20 časova. Drugu utakmicu će odigrati takođe u Arnemu u ponedeljak, 26. septembra sa Bugarskom od 16 časova. Treći meč u C grupi odigraće u Lođu u četvrtak, 29. septembra protiv Nemačke od 16 časova. Četvrti protivnik Srbiji biće Kazahstan sa kojim će igrati u petak, 30. septembra od 13 časova. U poslednjem, 5. kolu protivnik je selekcija SAD u subotu, 1. oktobra od 19 časova.

Plasman u II fazu izboriće po 4 reprezentacije iz sve 4 grupe, koje će biti svrstane u 2 grupe sa po 8 selekcija. U F grupi u Lođu, u Poljskoj igraće po 4 rerpezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po 4 selekcije iz A i D grupe. U II fazi, sve reprezentacije će odigrati po 4 meča protiv selekcija koje nisu bile u njihovoj grupi.

Plasman u III fazu, odnosno četvrtfinale, izboriće po 4 reprezentacije iz obe grupe.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se odigrati u Gljivicama, u Poljskoj i u Apeldornu, u Holandiji.

Finale i meč za treće mesto će se odigrati u Arnemu, u Holandiji.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *