Zgodno telo – Uloga toplote u topljenju masnih naslaga

Za svaku ženu koja je ikada razmišljala o gubitku kilograma i želi lepo telo, važno je da ne zanemari ulogu toplote u topljenju masnih naslaga. Masne naslage mogu biti uporne, a razne vrste zagrevanja su veoma efikasne u njihovom uklanjanju. Stoga je vežbanje nekog „zagrevanja“ na ovaj ili onaj način veoma efikasno. Može uključivati različite tretmane, ali i neke druge poželjne procedure koje promovišu gubitak težine.

Predlažemo nekoliko korisnih i jednostavnih tretmana koji osiguravaju privlačnije telo. Pročitajte.

Termo gelovi protiv celulita

Jedan od načina za topljenje masnih naslaga je preparat za celulit. Što se tiče zagrevanja, izdvajaju se termalni gelovi. Termo gel protiv celulita je preparat koji sadrži čili, sastojak koji zagreva kožu i doprinosi topljenju masnih naslaga upravo zagrevanjem. Evo kako!

Pexels.com

Kada dođe do zagrevanja, vrši se proces termoregulacije. Dolazi od znojenja. Znojenje uklanja višak vode i toksina kroz kožu. Na ovaj način se poboljšava periferna cirkulacija, priliv i protok krvi kroz kožu je brži. Tako se štetne materije vrlo brzo čiste iz organizma. Rezultat je zategnuta koža, bez celulita. Osim celulita, gube se i centimetri. Manje je sitnih naslaga, manje su vidljive, a istovremeno gube kilograme.

Pakovanje u foliju

Drugi način da se zagrevanjem postigne nešto višu temperaturu i pronađe način za izbacivanje toksina je uz pomoć folije. Možda zvuči smešno, ali oni koji nose višak kilograma sigurno znaju o čemu se radi. Važno je da delovi tela sa viškom težine budu dobro umotani. To su najčešće noge, butine, ali može biti i stomak. Ovako umotani možete se zagrejati na razne načine i pokrenuti mršavljenje.

Na primer, umotajte se tokom vežbanja. O samoj vežbi biće reči jer i ona doprinosi zagrevanju i pojačanom znojenju. Međutim, ako se umotate u foliju, šanse za znojenje su duplo veće, a samim tim i veći procenat otpuštenih toksina. Dakle, umotate se, zalepite foliju i onda idete na trening.

Drugi način je da se umotate pre spavanja i tako legnete. I ovde će doći do obilnog znojenja i izbacivanja viška toksina i tečnosti. Međutim, oni koji imaju slabo srce i probleme sa unutrašnjim organima to možda ne bi trebalo da rade, da se ne bi pregrejali, što može biti veoma opasno po zdravlje ljudi.

Znojenje na suncu

Znate kako nam leti, kad pocrnimo, sve bolje stoji. Čini se da čak i težimo manje, iako to možda nije tačno. Ne samo da je vizuelni efekat drugačiji. Zahvaljujući toploti sunca, situacija sa masnim naslagama se zaista menja.

Kada smo na suncu, znojimo se. Višak vode izlazi kroz pore naše kože, uglavnom na mestima gde se najviše znojimo. Pored pazuha, ovo uključuje područje oko stomaka. Mada, znojimo se i po leđima i nogama.

Iako sunčanjem zaista ne možemo izgubiti višak kilograma, efekat se ipak postiže. Ovaj efekat se ogleda u bar nekoliko centimetara manje oko struka, na bokovima, oko butina. Ako se ovo kombinuje sa preplanulim tenom, kombinacija je definitivno dobitna. Mnogi ljudi izbegavaju izlaganje suncu kada su gojazni. Ispostavilo se da je to bila velika greška. Ovako se razvija samopouzdanje.

S druge strane, plivanje vas čini znojnim, crnim i definitivno činite nešto dobro za svoju težinu i svoje telo. Razmislite o tome sledeći put kada ne želite da idete na plažu jer ste gojazni ili zbog delova tela sa kojima niste zadovoljni.

Zagrevanje tokom vežbanja

Treninzi su više nego efikasni kada je u pitanju uklanjanje masnih naslaga. Pored istezanja, vežbi snage koje pokreću sve mišiće i gube salo, tu je i znojenje.

Najbolji rezultati se postižu takozvanim kardio treningom. Može se sastojati od polusatnog trčanja tokom dana. Međutim, kardio trening je svaka lagana, ali efikasna aktivnost koja nas drži u pokretu tokom određenog vremenskog perioda. Kada to postignemo, podižemo telesnu temperaturu i to veoma značajno.

Neki treneri, ali i poznavaoci funkcionisanja ljudskog tela smatraju da je ovo jedan od boljih načina, pre svega za mršavljenje, a potom i za zatezanje tela. U istezanju, naravno, vežbe snage igraju važnu ulogu.

Početno zagrevanje tokom prvog dela treninga, koje mnogi treneri praktikuju, nije uzaludno. Važno je da mišići ne budu povređeni, ali i da srce može da progura vežbu na pravi način. Tada telesna temperatura raste i viša je tokom celog treninga, što utiče i na celo telo. Izbacuje toksine i regeneriše se.

Važna je i oprema. Već smo pomenuli umotavanje u foliju. Ako koristite materijale pogodne za trening, to će doprineti zagrevanju tela i održavanju nešto više temperature. Mnoge instruktorke fitnesa uvek treniraju u helankama koje su napravljene od takvog materijala da održavaju visoku temperaturu i rastvaraju višak masnoće iz tela.

Sauna

Jedan od dobrih načina za izbacivanje toksina je sauna. Nadaleko je poznat, a potiče iz Finske, gde ga danas ima skoro svako domaćinstvo ima svoju saunu. Temperatura u sauni je između 60 i 100 stepeni u zavisnosti od vlažnosti. Kada je vazduh vlažniji, temperatura mora biti niža.

Ne preporučuje se boravak u sauni duže od 30 minuta. To znači da nikada ne treba preterivati, posebno ako imate kardiovaskularne probleme. Naravno, sauna ima mnogo prednosti. Međutim, zabrinuti smo za one koji pomažu u uklanjanju masnih naslaga.

Pexels.com

Naime, prilikom znojenja, kao i tokom drugih fizičkih aktivnosti, izbacuje se velika količina toksina. Znojenje je, naravno, pojačano, zbog visokih temperatura i višak vode odlazi napolje.

Ono što je još bolje, što se tiče onoga što dolazi posle saune, jeste da pijete puno vode i jedete lakšu hranu. Tako toplo telo ne treba da se opterećuje ničim napornim i masnim. U tom smislu, najbolje je prvo se zagrejati u sauni, zatim leći i odmoriti se, popiti veliku čašu vode. Hidriraće vas, vratiti temperaturu u normalu i pomoći vam da izbacite toksine. Ovaj postupak s vremena na vreme svakako dovodi do gubitka masnih naslaga.

Jedite začinjenu hranu

Drugi način zagrevanja tela, ali iznutra, jeste kroz začinjenu hranu, tačnije ljutu papriku. Deluje pomalo bizarno, ali mnogi stručnjaci tvrde da konzumacija ljute paprike zapravo pozitivno utiče na gubitak masnih naslaga. Već smo spomenuli čili u preparatima za celulit.

Tajna je u sastojku zvanom kapsaicin, koji ima veze sa zagrevanjem tela, ali iznutra. Deluje tako što utiče na takozvanu termogenezu. Ovaj termin podrazumeva nivo pretvaranja masti u toplotu. To znači da zahvaljujući njemu telo efikasnije sagoreva masti i snižava nivo masti u krvi.

Kada ih konzumirate redovno, u ograničenim količinama, podstičete svoje telo da efikasnije sagoreva masti. Pokazalo se i da ljutina paprike nekako smanjuje apetit. Ti receptori, koji se nalaze na jeziku, preplavljeni su ljutinom, pa žudnja za hranom prestaje.

Toplina i topljenje

Ne samo da zvuče slično, ove dve stvari zapravo imaju mnogo veze jedna sa drugom. Toplota topi kilograme. To je razlog zašto smo leti svi nekako zgodniji i lepši. To je povezano sa manjom količinom hrane koju možemo da jedemo, ali i sa visokim temperaturama napolju.

Istu toplotu možemo postići i u malo hladnijem periodu. Dali smo mnogo načina da u tome uspemo, a kada se neke od ovih metoda kombinuju, uz malo ličnog truda, rezultati sigurno neće izostati. Topljenje masnih naslaga i celulita postaće prošlost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *