,,Zlatni puž 2022” u znaku jubileja – 35. godina ŠAF -a

14. Internacionalna radionica dečjeg animiranog filma ,,Zlatni puž 2022’’ biće otvorena 8. avgusta u sali Pozorišta ,,Bora Stanković” u Vranju.

U okviru manifestacije, 11. avgusta, biće obeležen i veliki jubilej 35. godina Škole animiranog filma.

Gosti 14. Internacionalne dečije radionice animiranog filma biće animatori iz Italije, Indije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije (Čačak, Bosilegrad i Vranje).

Voditelji na radionici biće Aleta Rajič iz BiH, Vićenco Beši iz Italije i Nitin Donde iz Indije.

Kako je programom predviđeno deca i mladi, učesnici na radionici, njih 25 (uzrasta od 12 do 29 godina), biće podeljeni u tri grupe i radiće na izradi tri animirana filma u različitim tehnikama. “Kako se nalazimo u godini jubileja, lajtmotiv za animirane filmove će biti broj 35, brojanje, odbrojavanje, proslava, žurka, rođendan.

Veoma smo zainteresovani za konačan ishod kao i za metodologiju i pristup koji će umetnici različitog senzibiliteta koristiti u realizaciji animiranih filmova na zadatu ideju. Sudar različitih kultura, govornih područja, uzrasta, različitih nivoa znanja iz oblasti animacije kao i veštine crtanja i slikanja svake godine na radionicama kreiraju neku sasvim posebnu atmosferu”, poručuju iz vranjske škole animiranog filma.

14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma u Vranju okupiće više od 50 učesnika i gostiju iz nekoliko zemalja.

Glavni program ,,Zlatnog puža 2022’’ biće radionica animacije sa decom, dok će u pratećem programu biti predstavljene škole, klubovi i pojedinci, organizovani prijem kod gradonačelnika, izlet, konferencije za novinare i tribine.

Na svečanoj akademiji povodom jubileja biće promovisana monografija ŠAF-a o prvih 35 godina. Biće uručene plakete počasnim članovima ŠAF-a, Božidaru Zečeviću, Stevici Živkovu i Miroslavu Simonoviću, kao i zahvalnice institucijama koje godinama unazad podržavaju rad škole, među kojima su Grad Vranje i resorno ministarstvo. Takođe, planirano je i otvoranje izložbe plakata, fotografija i majica.

I ovogodišnji ,,Zlatni puž” organizuje se pod pokroviteljstvom Grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *