Znakovi koji pokazuju da ste pod velikim stresom

Dnevna gužva i stresan način života ostavljaju trajne zdravstvene posledice. Ponekad prelazimo granice i dajemo maksimum, ne shvatajući da se ponašamo izuzetno sebično prema našem telu i mentalnom zdravlju.


Ovih nekoliko znakova ukazuje da ste pod velikim stresom i da morate malo usporiti sa tempom.

1. Povećan umor

Normalno je biti iscrpljen od posla i obaveza, ali sve treba da bude u nekim granicama. Ako se osećate tako umorno kao da nemate snage ili ne menjate odeću kada se vratite kući, morate razmotriti da li je ono što radite dragoceno za vaše mentalno i fizičko zdravlje.

2. Bol u leđima

Iako sedenje često uzrokuje bol u donjem delu leđa, stres i anksioznost će uzrokovati bol u gornjem i srednjem delu, tako da ćete se osećati kao da nosite težak teret na leđima. Probajte duboko disanje da biste opustili mišiće i pripremili kupku za eterična ulja za opuštanje.

3. Problemi sa spavanjem

Ovaj problem, kao posledica, donosi spomenuti umor, a to se dešava zato što ne možete prestati razmišljati o poslu i stvarima koje još niste rešili. Da ne biste posegnuli za lekovima, ispustite nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande oko jastuka da se opustite.

4. Razdražljivost

Simptom razdražljivosti je posledica preteranog razmišljanja koje uvek podrazumeva pesimistične misli koje će Vas uznemiravati i početi da vidite svaku situaciju kao onu sa negativnim ishodom. Pokušajte da gledate samo na pozitivnu stranu stvari i dajte sebi više vremena.

5. Migrena

Ovaj intenzivan oblik glavobolje nastaje zbog premalo sna i prevelike količine predanosti. Jedan od pokretača migrene je premalo hidratacije. Ako patite od migrene, dozvolite sebi nekoliko slobodnih dana i spavajte u zamračenoj sobi. Ne zaboravite da pijete dovoljno vode tokom dana.

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *