Znakovi na početku veze koji ukazuju da vaša veza nema lepu budućnost

„Po jutru se dan poznaje“, ova izreka važi i za emotivne veze.

Ponašanje vašeg partnera na početku veze mnogo otkriva o tome kakva će biti vaša veza u budućnosti i da li će je uopšte biti. Tačno je da na početku veze ne trebamo ništa forsirati i trebamo sačekati da upoznamo partnera, pa tek onda da donosimo zaključke.

Ali i na samom početku postoje crvene zastavice koje mogu ukazivati na to da vaša veza, možda, neće ići u pravcu u kojem biste želeli da ide. U nastavku teksta pogledajte neke od znakova upozorenja.

  1. Partner već na samom početku veze od vas zahteva da imate potpuno poverenje u njega/nju, iako se još uvek ni ne poznajete dovoljno i nemate nikakav dokaz, a ni razlog da biste mu/joj potpuno verovali.
  • Partner vam stavlja do znanja da ste mu/joj rezervna opcija i tretira vas kao takvu, a pritom od vas očekuje potpunu predanost i vernost.
  • Pokušava da testira i probija vaše granice – ne poštuje vaše vreme, pokušava da vas kontroliše i zahteva konstantnu pažnju.
  • Ne poštuje vas i primećujete da vas laže čak i za najmanje sitnice.
  • Ne želi da vas upozna sa svojim prijateljima i porodicom, ne želi da formuliše vaš odnos i izbegava da priča o istom.
  • Često se služi manipulacijom i konstantno prebacuje krivicu na vas.
  • Koristi to što ste zaljubljeni u nju/njega – zna za vaša osećanja i umesto da se trudi da održi vaš odnos i učini ga stabilnijim, on/ona radi sve što naumi, jer zna da će jedno „izvini“ biti dovoljno da mu/joj oprostite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *