Ugovori između Vojske Srbije i kompanija za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti povodom potpisivanja ugovora za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme između Ministarstva odbrane, preduzeća Odbrambene industrije Srbije i JP „Jugoimport-SDPR“.

Vučević je naveo da je vrednost ugovora 9,7 milijardi dinara, dodavši da će novo naoružanje i vojna oprema u vrednosti od 6,2 milijarde dinara biti isporučeni Vojsci Srbije.

On je ukazao na to da će naša namenska industrija pripremiti naoružanje i vojnu opremu za izvoz u vrednosti od 3,5 milijardi dinara, čime pokazujemo i svoju konkurentnost i dobar trend na trećim tržištima, odnosno na međunarodnom tržištu.

Potpredsednik Vlade je naglasio da se na taj način povećava i učešće vojne namenske industrije u ukupnom bruto društvenom proizvodu Srbije

Ugovore za isporuku savremenih složenih borbenih sistema i municije, koji će direktno doprineti unapređenju sposobnosti Vojske Srbije, potpisali su predstavnici Ministarstva odbrane, „Zastava oružje“, HK „Krušik“, „FAP Korporacije“, „Zastava TERVO“ i „Jugoimport-SDPR“.

U ime Ministarstva odbrane ugovore je potpisao predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić.

Na današnjoj svečanosti potpisani su i ugovori za modernizaciju sredstava u Vojsci Srbije. Kooperantske ugovore sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ potpisali su predstavnici preduzeća „Teleoptik-Žiroskopi“, „Senzor Infiz“, „Zastava TERVO“, „Borbeni složeni sistemi“ i predstavnik kompanije „Jumko“.

Takođe, potpisani su i ugovori između preduzeća Odbrambene industrije Srbije i „Jugoimport-SDPR“ za kooperaciju u poslovima izvoza novih borbenih sistema. Navedene ugovore potpisali su predstavnici preduzeća „Jugoimport-SDPR“ sa kooperantima „Zastava TERVO“ i „Sloboda“ Čačak, a u izvoznom poslu uključeni su i „FAP Korporacija“, „Prva petoletka-namenska“ i TRZ Čačak.

Foto: fb profil Ministarstva odbranje i Vojske Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *