Sladoled je svima definitivno najdraža poslastica kad nastupe tropski dani i popularan je među svim generacijama a još je veće uživanje kada imate priliku da taj delikates napravite sami i to za malo vremena i novca. Evo jednog od recepata za dobar domaći sladoled bez jaja kojim ćete oduševiti pijatelje!
SASTOJCI:
2 l mleka
500 g šećera
1 kašičica limontusa
300 g šlaga
200 ml gazirane vode
ekstrakt po želji
PRIPREMA:
Najpre u odgovarajućoj posudi ukuvati mleko i šećer a potom ostaviti da se hladi. U ohlađenu smesu dodati jednu kašičicu limontusa i to dobro promešati a zatim staviti u zamrzivač na dva sata.
Za to vreme u drugi sud umutiti 300 g šlaga sa 200 ml vode i kad dobijete željenu gustinu onda sjedinite šlag sa smesom koju ste prethodno stavili u zamrzivač.
Na kraju dodati željeni ekstrakt i servirati.
Prijatno!