Akcija preventivnih pregleda

U Domu zdravlja u Bujanovcu građani će u nedelju 26.maja 2019. godine moći da obave besplatne preventivne preglede u periodu od 8 do 16 sati. Lekari će obavljati opšte preglede, građanima će se meriti krvni pritisak, a moći će da urade i EKG. Mogućnost obavljanja preventivnih pregleda odnosi se i na građane bez zdravstvenog osiguranja, odnosno bez zdravstvenih knjižica.

U Zdravstvenom centru Vranje takodje će biti organizovana akcija besplatnih  preventivnih pregleda.Građani će imati priliku da obave ultrazvuk abdomena, proveru hormona štitaste žlezde kao i oftalmološke preglede.

Foto: Zdravstveni centar Vranje

Iz nadležnog ministarstva naglašavaju da je cilj ovih aktivnosti promocija prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja i apeluju na građane da se odazovu pregledima. Akcija preventivnih pregleda će se održati i u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. U prethodnih trinaest akcija blizu 270 hiljada građana naše zemlje obavilo je preventivne preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *