Bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće dobila porodica Dunčić

U sklopu programa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na čitavoj teritoriji Republike Srbije, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, danas su potpisani Ugovori o kupoprodaji kuće u selu Gornji Neradovac.

Ugovore je u ime grada Vranja, kao partnera u realizaciji ovog programa Ministarstva za brigu o selu, potpisao gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa korisnicima Marinom i Milanom Dunčić i vlasnicima predmetne nekretnine Dejanom Popovićem i Jovicom Mitićem.

Na osnovu Javnog poziva Ministarstva za brigu o selu bračni par Dunčić iz Vranja za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobio je 1.122.813 dinara. Novi vlasnici nemaju pravo da otuđe kupljenu nekretninu narednih 10 godina. Inače, ceo program Ministarstva za brigu o selu sprovodi se u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti.

U protekle dve godine iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu na teritoriji grada Vranja 7 korisnika je dobilo nove domove, od 17 koliko se javilo na konkurs.

Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji, do 45 godina starosti koji su želeli da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.

Javni poziv Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoskih kuća za ovu godinu otvoren je do 1. novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *