
Sastojci
- 2 čaše oštrog brašna (obavezno oštro brašno, nikako meko)
- 2 čaše šećera
- 2 vanil šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1 čašika sode bikarbone
- 2 čaše jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 70 gr. crne čokolade
- 70 gr. mlečne čokolade
- malo ulja ili maslaca za topljenje čokolade
Priprema
- Pomešati varjačom brašno, šećer, vanil šećer, kakao i sodu bikarbonu u dubljem sudu. Dodati jogurt i ulje i ujednačiti masu (može i mikserom, ali uglavnom nema potrebe). Izliti masu u podmazan pleh i ispeći u rerni na 200 stepeni C.
- Istopiti u odvojenim posudama crnu i mlečnu čokoladu za preliv.
- Vruć kolač preliti prvo crnom, pa mlecnom čokoladom, ostaviti da se ohladi i poslužiti. P.S. Čaša je mera za sve sastojke, a vi odaberite veličinu prema veličini svog pleha. Npr. za pleh veličine A4, dobra mera je čaša od 200gr. Savet plus: pre prelivanja kolača čokoladom možete iseći kolač, da se čokolada ne bi lomila pri seckanju. Takođe, možete odozgo posuti seckanim bademima, lešnicima ili orasima po želji. Prijatno!!!
Zena.blic.rs