Čokoladni keksići bez brašna




Spolja krti i hrskavi, iznutra mekani i sočni! Vrlo ukusno, tako čokoladno!

Sastojci:

  • 3  belanceta
  • 65 g  kakao praha
  • ½  kafene kašičice cimeta
  • ¼  kafene kašičice soli
  • 1 kafena kašičica ekstrakta od vanile
  • 150g  čokoladnih kapljica
  • 360 g  šećera u prahu

Način pripreme:

Pomešajte suve sastojke: šećer u prahu, kakao, so i cimet.

Bujanovacka Banja


Dodajte belanca i ekstrakt vanile, pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete glatku smesu. Ne udarajte, samo mešajte!

Dodajte čokoladne kapljice. Promešajte. Stavljajte na papir za pečenje po kašičicu testa, s razmakom od 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 180°C.

Keksići se mrve dok su vrući, pa ih zato ostavite da se potpuno ohlade, pre nego što ih poslužite.

Prijatno!

Uspesnazena.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *