
Potrebni sastojci:
- 300 grama spanaća
- 1 struk mladog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kocka za supu
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 jaje
- So, biber, mirodjija, peršun ili začini po ukusu
Postupak pripreme:
Spanać operite i očistite od petiljki, zatim iseckajte na sitno. Mladi i beli luk iseckajte na sitno takodje. Sada sve zajedno propržite na ulju, par minuta. Nalijte vode, oko 1 litar, i odmah dodajte kocku za supu. Dobro promešajte pa ostavite da se čorbica krčka na umerenoj temperaturi.
Kada se sastojci ukuvaju, dodajte zapršku od pavlake i jajeta – pomešajte ih i dodajte u čorbu, pa neprestano mešajte jedan minut da se sve fino sjedini. Ostavite čorbicu da ukrčka još par minuta, pa sklonite sa ringle i dodajte začine.
Prijatno!
Receptopedija.com