Dejan Savić podneo neopozivu ostavku na mestu selektora Srbije

Već sada slobodno možemo reći legenda srpskog vaterpola, i kao igrač i kao trener, Dejan Savić podneo je ostavku na mestu trenera Vaterpolo reprezentacije Srbije.

Ova takmičarska godina nije dala očekivane rezultate na kakve smo svi bili naviknuti, a poslednje učešće na EP je izgleda bila „kap koja je prelila čašu“ i taj neuspeh prevagnuo u odluci koju je doneo sada već bivši selektor Savić.

Smena generacija je učinila svoje, podmlađena reprezentacija se nije najbolje snašla, mada je bilo i na momente lepe igre. Nadamo se da će ova sezona biti brzo zaboravljena i da neće ostaviti posledice po selekciju Srbije, a da će se ona vratiti na pravi kolosek već naredne sezone.

Vaterpolo savez Srbije je pokušao u više razgovora da ubedi Dejana Savića da ostane na klupi reprezentacije, ali na žalost je morao da prihvati njegovu ostavku.

Savić je u proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

„Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada“, saopštio je Vaterpolo savez Srbije uz poruku: Legendo, puno sreće !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *