DEVOJKO, SVAKA ČAST: Rođena u Parizu, živi u Italiji, a brani boje Srbije!

Skijašica Viktorija Bolješić nikada nije živela u Srbiji, majka joj je Italijanka, otac Srbin, ali joj to nije smetalo da brani boje naše zemlje na Zimskoj univerzijadi u Krasnojarsku.

Devetnaestogodišnja sportistkinja rođena je u Parizu, a studira arhitekturu u Italiji. Još kao mala je zavolela skijanje i počela da trenira. Nije ni sanjala da će jednog dana biti reprezentativka zemlje svog oca.

Ni sama ne znam kada sam počela da treniram skijanje. Znam samo da me je još kao malu tata nosio na staze i da smo zajedno skijali. Tako je sve počelo – prica za Sputnjik Viktorija.

Iz Rusije nosi lepe uspomene.

Ne postoje reči kojima bih to opisala. Iznenađena sam kako je sve ogromno. Želja mi je da vidim Moskvu, o kojoj mi je tata puno pričao. Što se tiče Univerzijade, bilo smo smešteni u univerzitetskom selu i fascinirana sam što je sve bilo napravljeno za nas. Vidi se da su se mnogo potrudili i da je mnogo uloženo u infrastrukturu. Zbog toga sam tamo najviše vremena provodila, jer smo imali sve što nam je potrebno – ističe ona.

Što se tiče takmičarskog dela programa, “zlatna sredina” je možda najbolji opis rezultata koji je Bolješićeva postigla.

– Zadovoljna sam kako sam skijala u super-džiju. Posle toga, u slalomu i veleslalomu nije bilo baš kako sam očekivala, jer nisam skijala onako kako znam, ali sam mnogo naučila – objasnila je Viktorija.

Srbiju su na Univerzijadi predstavljali i skijaši Rastko Blagojević i Mihajlo Đordević.

Vest preuzeta sa sajta: Kurir.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *