Đorđević: Pomoć države važna za očuvanje radnih mesta

Foto: Facebook/ Zoran Đorđević

Pomoć države za ublažavanje negativnih posledica trenutne krize privrednicima važna je za očuvanje radnih mesta i da posle krize i vanrednog stanja dobijemo šansu za nova zapošljavanja, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

„Zadatak je da radna mesta sačuvamo i da posle krize dobijemo šansu da smanjujemo nezaposlenost“, rekao je Đorđević i naveo da se, zaključno sa jučerašnjim danom, na evidenciju NSZ prijavilo 4.849 građana koji su izgubili posao.

Naveo je i da je 26 kompanija otpustilo više od pet odsto zaposlenih i da je, od kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio mere pomoći privrednicima, broj onih koji se javljaju NSZ počeo da pada.

„I ovaj broj do sada nije mali, a sve više poslodavaca se javlja i pitaju za podsticaje jer žele da zaposle nove ljude, sve više ima i takvih primera“, rekao je ministar.

Upitan o tome na šta se najviše odnose primedbe radnika koji se javljaju inspekciji, Đorđević je rekao da se najčešće javljaju i skreću pažnju na bezbednost na radu, nedostatak opreme i dezinfikacionih sredstava, zatim majke, naročito samohrane, koje navode da poslodavci nemaju razumevanja zbog toga što imaju malu decu i ne dozvoljavaju rad od kuće.

Tanjug/ RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *