Evo zašto je utorak mnogo gori od ponedeljkaUvreženo je mišljenje da je ponedeljak najgori dan. Dovoljno je da čujemo da ga neko pomene tokom vikenda i automatski će nam se pogoršati raspoloženje. Zašto je to tako?

Pa, ponedeljak je dan kada moramo da idemo na posao ili u školu. To znači da treba da ustanemo rano, guramo se u gradskom prevozu sa ostalim (ne)srećnicima ili putujemo satima u kolima zbog gužve u saobraćaju, a kada stignemo na posao, moramo da se suočimo sa svojim dragim kolegama, omiljenim šefom i svim zadacima koji čekaju da budu obavljeni.Zvuči grozno, zar ne? Ipak, postoje dobri razlozi zašto je utorak mnogo gori od ponedeljka.

Kao prvo, u ponedeljak nam treba neko vreme da se uhodamo na poslu, ali budući da nismo jedini u firmi koji su se previše opustili tokom vikenda, nadređeni će nam manje zameriti neefikasnost. U utorak, nasuprot tome, nemamo izgovor za loše obavljen posao.

Ponedeljak takođe označava novi početak kada još uvek verujemo da ćemo stići dosta toga da uradimo do petka. U utorak, međutim, naš entuzijazam splašnjava i počinjemo da odbrojavamo dane do vikenda.

Ne sme se zaboraviti ni još jedan razlog zašto ponedeljak nije toliko loš kako se smatra. Naime, čak i ako vam se ne radi ovog dana, gotovo je sigurno da ćete se bar malo zabaviti na poslu u razgovoru sa kolegama o vašem vikendu. Već u utorak, tu priliku nećete imati, i celokupna atmosfera na poslu će biti isključivo radna, što vam može teško pasti u slučaju da u startu niste dovoljno motivisani za obavljanje datog posla.

City Magazine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *