Formiran krizni štab za pomoć državljanima u dijasporiMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je formiran Krizni štab za pomoć ljudima koji se nalaze u inostranstvu kao i da se spoljna politika u ovom trenutku svodi na borbu protiv korona virusa.

Dačić je apelovao na sve naše državljane u dijaspori da se uzdrže od dolaska u Srbiju i dodao da se pomoć kriznog štaba odnosi na hitne slučajeve.

„Apelujem na naše ljude koji žive u inostranstvu i imaju boravišnu dozvolu tamo. Nije reč o turistima koji sad imaju problema da prežive. Ima tu dnevnih problema, od toga da li će proći 90 dana u EU, ali sve te stvari će se suspendovati, ne treba oko toga da brinu“, rekao je Dačić.

Kako dalje dodaje, spoljna politika se sada svodi na borbu protiv korona virusa a sve spoljne aktivnosti su ili ukinute ili se vode preko telefonskih poziva i putem video-konferencija.

„Kontaktiramo uglavnom na ovu temu. Po nalogu predsednika se trudimo da naša zemlja dođe do određenih medicinskih sredstava, opreme i lekova“, poručio je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *