Grad Vranje organizovao prijem za decu iz Raniluga

Za decu iz Kosovskog Pomoralja, tačnije opštine Ranilug, koji su gosti grada i manifestacije Dani Vranja 2023, priređen je prijem od strane zamenice gradonačelnika Zorice Jović i predsednika Skuptine grada dr Dejana Tričkovića.

Zamenica Jović im je poželela dobrodošlisu i izrazila zadovoljstvo što će deca iz južne Srpske pokrajne biti gosti grada i imati prilike da se upoznaju sa njegovom kulturom i istorijom, ali i Vranjancima, koji su tradicionalno dobri domaćini.

,,Drago mi je da ste danas u Vranju, tim pre jer već postoji praksa da naš grad svake godine ugosti decu sa Kosova i Metohije. Nadam se da ćete se lepo provesti u Borinom i našem Vranju, gradu sa dušom, i da ćete poželeti da se opet vratite. Tim pre jer naš grad ima veoma dobru saradnju sa Kosovskim Pomoravljem, posebno kada je obrazovanje u pitanju, jer veliki broj đaka sa tog područja svoje školovanje nastavlja upravo ovde, kako u srednjim školama tako i u visokoobrazovnim institucijama. U Vranju osim Pedagoškog fakulteta postoji i Akademija tehničko – vaspitačkih studija, visoka škola sa različitim spektrom obrazovnih profila među kojima je od prošle godine i studijski program za obrazovanje medicinskih sestara i tehničara, tako da đaci iz Vranja i okoline, kao i naše južne pokrajne mogu da se školuju ovde u Vranju“, naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković je istakao da je zadovoljstvo što Grad Vranje može da ugosti mališane iz Raniluga.

,,Izuzetno mi je drago što ste danas naši gosti. Verujem da ćete lepo provesti dan i da ćete biti zadovoljni programom posete koji smo pripremili za vas. Kao što znate kada krenete iz Kosovskog Pomoravlja ka centralnoj Srbiji Vranje je prvi veći grad, centar Pčinjskog okruga, koji možda nema sadržaje kao drugi veliki gradovi u Srbiji, ali ipak ima šta da ponudi. Verujem da ćete biti zadovoljni i poneti lepe uspomene iz našeg grada, tim pre jer ste gosti u okviru manifestacije Dani Vranja koja se organizuje po 19 put. Želim vam prijatan i lep boravak u Vranju“, izjavio je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Gosti iz opštine Ranilug obići će kulturno – istorijske spomenike u grada, pre svega Narodni muzej i Muzej kuću Bore Stankovića i prisustvovati događajima u okviru manifestacije Dani Vranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *