Izložba ,,SINERGIJA“ biće otvorena sutra


Sutra, od 19 sati, u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba slika ,,SINERGIJA“, umetnika Zorana Petrušijevića i Vesne Marinković Stanković iz Vranja i Eve Meštrović iz Hrvatske.

Eva Meštović rođena je u Zadru 1994. godine. Školu Likovnih umetnosti završila je u Splitu 2012. godine. Po završetku srednje škole priprema se za fakultet u Likovnoj radionici Narodnog univerziteta u Vranju, pod vođstvom Vesne Marinković Stanković. Magistrirala je 2020. godine na Akademiji primenjenih umetnosti u Rijeci, u klasi prof.art. Siniše Majkusa. Imala je šest samostalnih (u Vranju, Splitu, Solunu, Zagrebu, …) i učestvovala je na više od dvadesetak grupnih izložbi. Dobitnica je priznanja za likovni rad i doprinos u Likovnoj radionici 2015. godine i iste godine je objavila knjigu „Tragovi u beskraju“. Osvojila je Treće mesto na književnoj večeri „Riječka perspektiva“u Rijeci, 2017. godine. Učesnik je prvog ,,Bijenala slikarstva i kiparstva “ u Opatiji. Živi i radi u Rijeci.

Zoran Petrušijević ZOP rođen je 1943. godine u Vranju. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikastvo, u klasi prof. Ljubice Sokić i magistrirao kod istog profesora 1968. godine. Član je ULUS-a od 1972. godine. Živi i radi u Vranju.

Vesna Marinković Stanković rođena je 1962. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu. Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. M.V. Mirskog, na odseku za primenjeno slikarstvo, završila 1987. godine. Radi kao voditelj Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju od 1997. godine.

Izložba Eve Meštrović, umetnice iz Rijeke (Hrvatska) odabrana na izlagačkom konkursu GNM u Vranju za 2024. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *