Koh od griza



Potrebni sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 10 kašika griza
  • 700 mililitara mleka

Postupak pripreme:

Belanca odvojite od žumanaca pa ih umutite u čvrsti sneg. Dodajte im šećer (možete umesto 7 kašika šećera dodati npr. 5 kašika plus 2 kesice vanilin šećera, ja najčešće tako, vanilin da neki fin šmek) pa mutite dalje da belanca postanu čvrsta. Kada kažem čvrsta mislim na to da kada okrenete činiju naopako, ona ne mrdaju.

Dodajte potom žumanca pa mikserom par puta prodjite kroz smesu, najmanjom brzinom, kako bi se sjedinili. Možete da mešate i kašikom ako vam je mikser mnogo jak, da belanca ne bi splasnula. Potrebno je da smesa ostane vazdušasta.

Veterinarska Stanica Bujanovac


Dodajte sada griz i još jednom mikserom prodjite kroz smesu kako bi se sve fino sjedinilo. Smesa bi, dakle, trebalo da ostane vazdušasta.

Pleh blago nauljite pa pospite kašikom griza, zatim protresite da se ravnomerno rasporedi po plehu. Sipajte smesu pa koh pecite na 200 stepeni, oko 20 minuta, sad sve zavisi od jačine vaše rerne.

Gotov koh prelijte hladnim mlekom, malo po malo da lepo upije. Sad opet zavisi od vašeg ukusa, možete da dodate manje ili više mleka u zavisnosti od toga da li volite da je natopljeno ili suvkasto.

Koh prvo prohladite na sobnoj temperaturi, pa dobro ohladite u frizu pre služenja, čisto da osetite njegov pun ukus!

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *