KONKURS „YOUTH HEROS” – TRAŽE SE MLADI HEROJI SRBIJE (ROK: 20.08.2019)EXIT fondacija u saradnji sa kompanijom NIS, a uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer, i ove godine raspisuje konkurs „Youth Heroes”, za izbor pozitivnih uzora u društvu.

Želja pokretača konkursa je da ukažu na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate. EXIT i NIS već četvrtu godinu zaredom biraju novu generaciju mladih heroja i heroina Srbije iz četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Konkurs će biti otvoren do 20. avgusta, a nosioci titule „Youth Heroes“će biti proglašeni u septembru ove godine.

Specijalna „Youth Heroes“nagrada ove godine biće dodeljena u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019.

„Youth Heroes“je dugoročna zajednička kampanja koja za cilj ima da se unaprede uslovi za ostanak mladih talenata u Srbiji. Mladi heroji i heroine su jedini koji mogu da budu pravi pokretači promena u društvu i motivacija. Veliki uspesi poput medalja na međunarodnim naučnim takmičenjima, osmišljavanja akcija u svojoj lokalnoj zajednici, stvaranja vrhunskih umetničkih dela, pokretanja uspešne kompanije, je ono što zaslužuje da bude nagrađeno i promovisano kao rezultat izuzetnog zalaganja i truda.

Veterinarska Stanica Bujanovac

Pravo prijave na konkurs imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti.

Prijavni formular dostupan je sajtu www.youth-heroes.org , a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na email exitfoundation@exitfest.org do 20. avgusta 2019. godine. Mlade heroje mogu nominovati organizacije, institucije, mediji, zainteresovani pojedinci/ke, ili se mogu prijaviti samostalno.

Izvor: www.kancelarijazamlade.rs i Koordinaciono telo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *