Međunarodnim festivalom folklora zvanično otvoreni ,,Dani Vranja 2022“

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković svečano je sinoć u Gradskom parku otvorio 18. po redu manifestaciju Dani Vranja, čiji je početak u znaku Međunarodnog festivala folklora.

Pozdravljajući prisutne u svoje i u ime rukovodstva grada on je rekao da su Dani Vranja manifestacija koja nudi raznolik program.

Već po tradiciji Dane Vranja počinjemo defileom folklorista glavnim gradskim šetalištem i nastupom folklornih ansambala ovde u Gradskom parku. Bogatstvo nošnji i kostima, mladost, kao i lepota izvođenja narodnih igara daju nam za pravo da verujemo u očuvanje tradicije i bogatog kulturnog nasleđa naše i susednih zemalja. Od večeras do srede, 31. avgusta, u okviru manifestacije Dani Vranja biće organizovan bogat program, u kome su zastupljeni raznovrsni sadržaji, za sve uzraste i svačiji ukus. Od Sajma knjiga i Etno bazara, preko sadržaja za decu, likovnog ateljea, pozorišnih predstava, književnih večeri i filmskih projekcija do koncerata lokalnih izvođača i nacionalnih estradnih umetnika’’, rekao je predsednik Skupštine Tričković.

On je pozvao Vranjance da do srede prate sadržaje ovogodišnje manifestacije Dani Vranja.

Na 18. Međunarodnom festivalu folklora nastupilo je 5 gostujućih i ansambl grada domaćina. Nastupili su Kud Lemind – Leskovac, Kud Radomir Popović – Kosovska Kamenica, Folklorno udruženje Pletenka – Bitolj iz Severne Makedonije, Kud Goce Markoski– Dolno Lisiče Skoplje iz Severne Makedonije, Folklorni ansambl Sportsko društvo Mladost – Bosilegrad i Folklorni ansambl Sevdah – Vranje.

U nastavku večeri nastupila je Maja Marinković, Vranjanka, koja već dugi niz gpdina živi i stvara u Vrnjačkoj Banji, a na muzičku scenu Srbije probila se kao finalistkinja takmičenja „Nikad nije kasno“.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *