Milenković uručio građanima ugovore za subvencionisanje energetske efikasnosti

Na osnovu raspisanog Javnog poziva za sprovođenje mera energetske efikasnosti, odobrene subvencije za zamenu stolarije, kotlova i ugradnju solarnih kolektora, gradonačelnik dr Slobodan Milenković uručio je danas ugovore građanima Vranja.

,,Podizanje energetske efikasnosti je nacionalni cilj i jedan od najvažnijih projekata u energetici koji je jako važan za sve. Najpre za vas koji ćete manje trošiti energiju i imati niže račune, a onda i za sve nas zajedno jer ćemo imati zdraviju životnu sredinu. Parametri pokazuju da trošimo 40 odsto više energije od proseka u zemljama EU, a nema razloga da bacamo energiju. Cilj države, a i naše lokalne samouprave, je da manje trošimo energiju kako u javnim objektima, tako i u domaćinstvima, kao i da podstaknemo građane da u što većem obimu primenjuju mere energetske efikasnosti. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike opredelili su blizu 5 miliona dinara za subvencionisanje ove tri mere energetske efikasnosti na individualnim stambenim objektima za ovu godinu. U budžetu za narednu godinu već smo predvideli sredstva u iznosu od 5 miliona, što znači da će i resorno ministarstvo učestvovati sa isto toliko sredstava, tako da će biti znatno veći broj korisnika“, rekao je gradonačelnik Milenković, stoji na sajtu Grada Vranja.

Veoma je bitno da što veći broj građana učestvuje u projektu i da svi zajedno unapredimo energetsku efikasnost na teritoriji grada Vranja, dodao je Milenković.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *