Nastavlja se jačanje Vojske Srbije


Danas je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministom odbrane Milošem Vučevićem, dežurnu jedinicu lovačke avijacije angažovanu u sistemu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije na Aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Vučić je, nakon obilaska, naveo da je danas prikazan samo deo naših unapređenih mogućnosti i koliko smo promenili, ne samo izgled, već i nivo fukcionalne i operativne sposobnosti naših aviona „MiG-29“.

On je istakao da nastavljamo da snažimo našu vojsku i da se u tome pre svega oslanjamo na domaću industriju i proizvodnju.

Predsednik Republike je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je danas video tehniku i pilote koji su tu 24 sata, sedam dana u nedelji – svakog dana u godini.

Za njih ne postoji dan odmora ili praznik, oni uvek moraju da budu tu i da brinu o bezbednosti i slobodi naše zemlje. Uskoro stiže još više desetina nabavljenih višecevnih bacača raketa, što će drastično da osnaži našu vatrenu moć, rekao je on.

Vučić je, međutim, naveo da je i to nedovoljno, jer treba imati u vidu specifičnost pozicije naše zemlje koja je jedina vojno neutralna u ovom delu sveta i razumeti sa kakvim se sve izazovima suočavamo.

Vučević je izrazio zadovoljstvo povodom svega što je urađeno u prethodnom periodu na jačanju Vojske Srbije i odbrambenih kapaciteta naše države, navedeno je na sajtu Vlade.

On je naglasio da će nova Vlada, kao i prethodna, raditi na jačanju Vojske Srbije, koja je garant opstanka Srbije kao slobodne, nezavisne i suverene države.

Na stajanci batajničkog aerodroma danas su prikazani vazduhoplovi „CASA C-295“, „Orao“, „Lasta“ zatim „H-145M“, „Mi-17“ i „Gazela“.

Obilasku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO prisustvovali su predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Više o ovom događaju možete pogledati ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *