OO SNS Bujanovac: Podrška PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU jer brine za jug Srbije

BUJANOVAC, 20. mart 2019. – Članovi  Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Bujanovac pružaju punu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u prevazilaženju aktuelne političke situacije koju kreiraju Đilas, Obradović i Jeremić. Po rečima predsednika OO SNS i narodnog poslanika Nenada Mitrovića, takva situacija ima za cilj političku destabilizaciju  Srbije.

Pomoć

– To Srbiju vraća unazad deset godina i više,  zaustavlja na putu ekonomskog razvoja, a samim tim i u obezbeđivanju novih radnih mesta, kao i povećanju bruto društvenog proizvoda i ukupne stabilnosti. Smatramo da je od strane Đilasa, Obradovića i Jeremića bilo neprimereno da, na dan pogroma srpskog stanovništva, 17. marta, organizuju proteste i nemire u Beogradu – ističe Mitrović.

Lider bujanovačkih naprednjaka podseća da je toga dana trebalo da se oda počast poginulima u pogromu 2004. godine, kao i onima  koji su zauvek napustili svoja vekovna ognjišta.  U trodnevnom, etnički motivisanom nasilju Albanaca nad Srbima, 17,18. i 19. marta 2004. godine, prema zvaničnim podacima, nastradalo je desetoro Srba, srušeno i zapaljeno 35 crkava i manastira, 935 srpskih objekata, od kojih 738 kuća i 10 javnih zgrada. U tim događajima je proterano 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela Kosova i Metohije.


Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL  i OO SNS Bujanovac.
Piše: Dušan Sikimić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *