Obeležen Svetski dan civilne zaštite u Trgovištu

U Srbiji se intenzivno radi na jačanju ugleda civilne zaštite. Ona ima za cilj da pravovremeno i efikasno odgovara na izazove i rizike. To se može uraditi formiranjem dobro obučenih i opremljenih operativnih snaga civilne zaštite koje bi delovale na terenu u vanrednim situacijama.

Povodom obeležavanja Svetskog dana civilne zaštite, danas 01. marta 2022. godine, održana je svečana sednica Štaba za vanredne situacije u Trgovištu, prenosi Služba za odnose sa javnošću opštine Trgovine.

Povodom obeležavanja ovog dana, Domu zdravlja Trgovište dodeljeno je priznanje za nesebično angažovanje u spasavanju žudskih života u doba pandemije Kovida 19. Ovim povodom biće nabavljeno za potrebe lekara oksimetri i aparati za merenje krvnog pritiska, a pored toga i destilatora za laboratoriju.

“Obeležavanjem Svetskog dana civilne zaštite, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom poznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko – tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti“ naglasila je predsednica opštine Trgovište Miljana Stojanović Zlatković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *