Obilazak radova na rekonstrukciji OŠ ,,Branko Radičević“ u Bujanovcu

Bujanovac, 10. mart 2022. – Narodni poslanik Nenad Mitrović obišao je danas sa svojim saradnicima radove na rekonstrukciji Osnovne škole u Bujanovcu. Cilj posete je da se vidi dinamika radova koji se odvijaju.

Na pitanje novinara Pčinjskog 017 Portala, o utiscima sa ovog obilaska, Mitrović je rekao sledeće.

„Obavešten sam o dinamici koja je projektom predviđena. Ne očekuju se kašnjenja u izvođenju radova. Obzirom da se radi temeljna rekonstrukcija škole, koja podrazumeva dve faze, a obadve faze finansira Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije. Prva faza iznosi 235 miliona dinara, druga oko 150, što će ukupno iznositi nešto više od 380 miliona. Lokalna samouprava finansirala je izradu projektno-tehnničke dokumentacije i za Nadzorni organ u iznosu blizu 7 miliona dinara. Kada radovi budu završeni đaci će imati izuzetno pristojan prostor za učenje i obrazovanje, što je i krajnja svrha ove rekonstrukcije. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što su prepoznali potrebu za jednim ovakvim projektom na teritoriji naše opštine. Velika zahvalnost i radnicima koji rade na ovom projektu, Nadzornom organu, licu za bezbednost i zdravlje na radu, kao i komisiji Lokalne samouprave za praćenje ovog projekta. Ja se nadam da ćemo sve ovo u predviđenom roku završiti i da će naši đaci nakon završene rekonstrukcije imati vrhunske uslove koji zadovoljavaju najviše standarde u savremenom obrazovanju“, naglasio je Nenad Mitrović.

„Posle mnogo vremena i iščekivanja, đaci i zaposleni dobiće vrhunske uslove za rad i učenje“, zaključio je on.

Dragan Kovrlija, ispred firme Kripti Inženjering koja vrši stručni nadzor na objektu, rekao nam je:

„Radovi se izvode u svemu prema projektnoj dokumentaciji i poštuje se zadata dinamika izvođenje radova. Nema primedbi na izvedene radove. Nadzor prati radove i obaveštava investitora i naručioca posla izveštajima na nedeljnom nivou“.

Načelnik odeljenja za finansije, Boban Pavlović precizirao je finansijske podatke vezane za ove poslove rekonstrukcije.

„Za prvu fazu radova, Opština za izradu projektno tehničke dokumentacije učestvuje sa 4 650 000 dinara, a za usluge vršenja stručnog nadzora 6 932 433 dinara sa PDV-om. Što se tiče ove faze, 235 miliona dinara finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije. Druga faza, predviđa izgradnju fiskulturne sale sa parternim uređenjem i u toku je priprema tenderske dokumentacije. Predračunska vrednost iznosi 150 miliona dinara, i to će biti finansirano od strane Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije“.

Direktor škole „Branko Radičević“ Nenad Tasić ocenio je da ova rekonstrukcija ima višestruk značaj za učenike jer će biti poboljšan ambijent u kome borave, i kvalitet obrazovno vaspitnog procesa.

Direktor se zahvalio svima koji su pomogli da škola bude rekonstruisana i dodao da će to veoma značiti učenicima, ali i zaposlenima.

„Rekonstrukcija škole će u mnogome poboljšati njenu energetsku efikasnost i time će višedecenijski problem sa grejanjem biti konačno rešen“, konstatovao je direktor Tasić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *