Od 15. marta prijave za nove penzionerske kartice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su briga o građanima i njihov životni standard u fokusu Vlade i da država priprema nove penzionerske kartice kako bi dodatno pomogla, podržala i poboljšala životni standard najstarijih sugrađana.

On je ukazao na to da se posebna pažnja posvećuje najstarijim sugrađanima, koji su izgradili ovu zemlju i imali razumevanja onda kada je bilo potrebno sprovesti teške reforme kako bi se Srbija oporavila od loše ekonomske situacije u kojoj se nalazila.

Podsetio je i na to da su penzioneri od 1. novembra 2022. godine dobili uvećanje penzija od devet odsto, a da su im potom one još jednom povećane od 1. januara ove godine, i to za 12,1 odsto.

Pripremamo nove penzionerske kartice za brojne popuste i pogodnosti koje će penzioneri moći da koriste počev od 1. oktobra ove godine, rekao je Mali, objasnivši da pravo na ovu karticu ima 1,65 miliona najstarijih sugrađana i da će od 15. marta početi prijavljivanje zainteresovanih, koje će biti veoma jednostavno i lako.

Prema njegovim rečima, država će započeti akciju kako bi privukla što više društveno odgovornih kompanija da se uključe u ovaj projekat i na taj način pomognu naše najstarije sugrađane i njihov životni standard.

Za sada se, kako je naglasio, zna da će popuste penzionerima obezbediti neki veliki trgovinski lanci.

Mali je objasnio da je reč o novoj generaciji penzionerskih kartica, značajno unapređenih u odnosu na postojeće, koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti, između ostalog, prikupljanje bodova koji omogućavaju dodatne popuste, navedeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Mali je podsetio na to da je PIO fond pripremio odličan informativni vodič za penzionere, koji se već distribuira na njihove kućne adrese, a u kojem mogu pročitati brojne korisne i zanimljive tekstove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *