Odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“, danas će u pisarnici SO Bujanovac predati inicijativu za smenu direktora Doma kulture u Bujanovacu

Direktor Doma kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu, Jetmir Ismaili je 18. aprila ove godine naredio da se film „Balkanska međa“ povuče sa repertoara bioskopa. Odluku je doneo kako je tada naveo, na osnovu pročitanih kritika i radnje filma.Ovu vest preneli su gotovo svi nacionalni mediji, između ostalih i RTS.

Zbog zabrane projekcije filma Balkanska međa, Nenad Mitrović, predsednik lokalnog SNS je rekao da će u danas pisarnici SO Bujanovac predati inicijativu za smenu direktora Doma kulture u Bujanovacu, Jetmir Ismailija.Po rečima Mitrovića, direktor Doma kulture u Bujanovcu, Jetmir Ismaili je na grub način uticao na razvoj kulture i umetnosti i na taj način je povredio ljudska prava i demokratiju.

Film ,,Balkanska međa“ promoviše neophodnost očuvanja mira i razumevanja izmedju Srba i Albanaca i ni na koji način ne zadire u nacionalna osećanja bilo koje etničke zajednice, izjavio je dalje Mitrović.Tražimo od SO Bujanovac da predlog za smenu direktora Doma kulture u Bujanovcu, uvrsti kao posebnu tačku dnevnog reda na prvoj narednoj sednici skupštine opštine Bujanovac. Na sednici ćemo utvrditi da li je zabrana projekcije filma motivisana na nacionalnoj osnovi ili se radi o političkoj odluci i samovolji pojedinca, navedeno je u obrazloženju.

Ovaj film šalje poruku negovanja dobrih odnosa među nacionalnim zajednicama i neophodnosti zajedničkog suživota Srba i Albanaca, naglašava Mitrović.

Direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, Dr vet. med. Miodrag – Miško Milković je dodao da je zabranjivanje projekcije filma ,,Balkanska međa“ u stilu komunističkog režima, a da bi naprotiv, prikazivanje filma doprinelo razumevanju i razvoju zajedničkog života u našoj opštini, dok zabrana upravo suprotno, pogoršava međunacionalne odnose.


Piše: NENAD TASIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *