Održana obuka o najnovijim izmenama u sistemu javnih nabavki


Juče je u sali Načelstva održana obuka koju su zajednički organizovali Grad Vranje i NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) u okviru projekta „Javne nabavke i dobro upravljanje za veću konkurentnost“, a koji podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA).

Uvodno obraćanje imao je gradski većnik za budžet, finansije i privredu Bojan Kostić u ime lokalne samouprave. „NALED je važan faktor u nastojanju da ovu državu učinimo boljom. Poseban osvrt i akcenat bih imao kod reformi Javne uprave, kod stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i naravno suzbijanja sive ekonomije. Mi kao Grad smo dobili priznanje od strane NALED-a zbog našeg napora u razvoju elektronske uprave. Zahvaljujem se našim partnerima što su obezbedili ovu besplatnu obuku“, naglasio je većnik.

Od 1. januara 2024. godine, na snagu su stupile izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama, kao i podzakonski akti koji su doneli novine u sistemu javnih nabavki. S tim u vezi, obuka se sastoji od teorijskih predavanja na kojima su obuhvaćeni praktični primeri i uputstva. Obuka je i prilika za diskusiju, razmenu iskustava i otklanjanje svih dilema u vezi sa novim odredbama Zakona i podzakonskih akata.

Na obuci su bili predavači, eksperti za javne nabavke Branimir Blagojević i Anid Isaković, dok su obuku pohađali svi zainteresovani naručioci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *