Otvoren novoizgrađeni vrtić u selu Gornje Kusce


Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je u selu Gornje Kusce početkom septembra počeo sa radom novoizgrađeni vrtić za mališane iz ovog dela Kosovskog Pomoravlja, koji je izgrađen i opremljen sredstvima ove kancelarije.

Reč je o izdvojenom odeljenju Predškolske ustanove „Kolibri” iz Koretišta, u koje je upisano 90 mališana, a objekat je prilagođen smeštaju svih uzrasta – od jaslene, vrtićke do predškolske grupe.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za Sektor za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava Svetlana Miladinov istakla je da posebno ohrabruje vest o velikom broju upisane dece.

Jedan od prioriteta Kancelarije jeste ulaganje u naše najmlađe, našu budućnost na ovim prostorima, navela je ona i dodala da je cilj da se obezbede adekvatni uslovi i podrška za njihovo odrastanje.

Miladinov je podsetila na to da je nedavno otvoreno renovirano odeljenje vrtića u Osojanu i najavila otvaranje novog vrtića u Pasjanu i renoviranog objekta u Stanišoru, ali i na drugim lokacijama.

Ulažući u vrtiće, ulažemo u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sve je to moguće zahvaljujući podršci i ekonomskoj stabilnosti Srbije, zaključila je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *