Pasta sa četiri vrste sira



Potrebni sastojci za pripremu:

  • 250 grama testenine po izboru
  • 100 grama mocarele
  • 100 grama gorgonzole
  • 100 grama tvrdog sira po ukusu
  • 100 grama bri sira
  • 100 mililitara pavlake za kuvanje
  • Prstohvat soli, bibera, origana i bosiljka

Način pripreme:

Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice, a dok se testenina kuva pripremajte sos.

Bujanovacka Banja


Da biste napravili sos, najpre neutralnu pavlaku zagrejte pa dodajte sve četiri vrste sira, zatim mešajte da se otope i dobro sjedine. Nemojte kuvati na jakoj, već na umerenoj ili tihoj vatri, i neprestano mešajte kako ne bi zagorelo, i kako bi se fino pomešali. Na kraju dodajte začine pa još jednom promešajte.

Gotovu testeninu dobro ocedite od vode, zatim dodajte sos i dobro promešajte.

Prijatno!

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *