Počeli radovi na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministar sporta Zoran Gajić simbolično su danas potpisali fudbalsku loptu i postavili je kao kamen temeljac Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Fudbalsku loptu, na kojoj su bili i potpisi legendarnih igrača, potpisali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić i ambasador Kine u Srbiji Li Ming.

Vučić je tom prilikom istakao da će ovaj stadion, koji će imati oko 52.000 mesta, biti izgrađen po najvišim standardima i da će zajedno sa objektima za izložbu EKSPO 2027 predstavljati grad u gradu.

Stadion će, kako je, najavio biti urađen i po svim ekološkim propisima, imaće tri tematska parka i 10.000 parking-mesta, u blizini će biti i centar za vodene sportove, rezidencijalni deo, odnosno mnogo toga što nam je kao gradu i zemlji nedostajalo, a gradi se i pristanište.

On je istakao da se sve ovo radi za naše građane, za našu decu, za one koji će da se bave fudbalom i one koji u tome uživaju.

Prema njegovim rečima, sve ovo doprinosi rastu zemlje i utiče na povećanje plata i životnog standarda, kako bismo dostigli prosečnu platu od 1.450 evra i penziju 650 evra.

Predsednik je dodao da je za ostvarivanje ovog projekta važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Početku radova prisustvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *