Posna pita sa jabukama i grizom



Potrebni sastojci:

  • 500 grama gotovih kora za pitu
  • 1 kilogram jabuka
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika griza
  • Ulje po potrebi
  • Cimet po ukusu

Postupak pripreme:

Gotove kore podelite na 5 jednakih delova, a trebalo bi da ima 3 kore na 5 mesta (tj. za pet rolata).

Jabuke izrendajte na krupno rende pa pomešajte sa šećerom i grizom, i dobro promešajte. Po želji dodajte cimet, suvo voće ili mleveni orah (badem, lešnik…) i još jednom promešajte.

Dakle, redjamo po tri kore za jedan rolat. Svaku koru premažite sa malo ulja, najbolje sipajte ulje u neku činijicu pa uzmite široku četkicu za mazanje i njome premažite koru. Mažete prvu koru, zatim drugu pa treću, i na treću onda ravnomerno rasporedite fil preko cele kore.

Veterinarska Stanica Bujanovac


Urolajte pažljivo da se ne pocepa kora, pa stavite na nauljen ili obložen pleh.

Ponovite postupak dok ne utrošite kore i fil. Složenu pitu zatim premažite sa još malo ulja, da bi imala finu rumenu boju. Pecite na 180 stepeni oko pola sata, zavisi od jačine vaše rerne. Gotovu pitu izvadite iz rerne i odmah prekrijte krpom pa ostavite da odmori. Secite potom i poslužite posutu prah šećerom ili po želji.

Prijatno!

Receptopedija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *