Preporuke i mere za rad PRIVREDNIH SUBJEKATA

Foto: Vranje.org.rs

Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuke i mere koje se odnose na rad privrednih subjekata na teritoriji Grada Vranja:

1. Preporučuje se svim privrednim subjektima, a naročito privrednim subjektima koji obavljaju proizvodnu delatnost, da rade, odnosno da nastave rad punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga. 

2. Preventivne mere iz tačke 1. podrazumevaju organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora na taj način da se osigura bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca, i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije. Ove mere su: 

• fizički razmak među zaposlenima(tzv. fizička distanca), odnosno organizacija radnih aktivnosti i radnog prostora na način da se izbegne direktan kontak između lica kada god to priroda posla dozvoljava, 

• obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad  posle  pružene  usluge  svakom  pojedinačnom  korisniku, kao i  obavezno postavljanje dezo barijera (dezinfekcionim sredstvom -hlornimpreparatima, preparatima nabazi alkohola sa minimalno70% alkohola ili drugim dezinfekcionim sredstvom) 

• obavezna zamena korišćene papirne, plastične ili platnene galanterije, 

• obavezno korišćenje ličnih zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica,

• obavezna dezinfekcija nogu i ruku svih lica koja ulaze u poslovni prostor, 

• često provetravanje svih prostorija, 

• redovna dezinfekcija svih zajedničkih i higijenskih prostorija, 

• u slučaju sumnje da neko lice ima simptome zarazne bolesti COVID-19, (povišena temperatura i jedan od znakova i simptoma – kašalj, kratkoća daha i otežano disanje) odgovorno lice privrednog subjekta dužno je da, bez odlaganja udalji to lice iz radnih prostorija,sa preporukom da se odmah javi nadležnom domu zdravlja -COVID ambulanti, 

• sve  druge  mere  koje  se  mogu  sprovesti,  a  da  se  ne  remeti  proces  rada,  odn. proizvodnje, uz obezbeđivanje bezbednosti svih lica.

OK Radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *