Pripremna nastava za osmake na RTS 2

U cilju pružanja sistemske podrške učenicima osmog razreda u pripremama za polaganje završnog ispita, resorno ministarstvo iniciralo je snimanje časova pripremne nastave.

Kroz sistematizaciju gradiva iz srpskog jezika, matematike, fizike, hemije, biologije, istorije i geografije, učenici će imati priliku da još jednom utvrde stečena znanja.

Časovi pripremne nastave biće emitovani svakog radnog dana na RTS 2 kanalu od 9. maja do 17. juna 2022. godine. Emitovanje časova vršiće se u terminu od 9.30 i od 13.00 časova prema utvrđenom rasporedu:

  • Ponedeljak – SRPSKI JEZIK
  • Utorak – MATEMATIKA
  • Sreda, četvrtak i petak – redom FIZIKA, HEMIJA, BIOLOGIJA, ISTORIJA I GEOGRAFIJA

Takođe, u okviru projekta Moja škola i saradnje sa RTS-om na internet portalu RTS Planeta – 8. razred – Moja škola (rtsplaneta.rs) nalaze se časovi koje učenici osmog razreda mogu koristiti u što boljoj pripremi za polaganje završnog ispita.

Cilj ovih aktivnosti, pored sistemske podrške i unapređivanju znanja učenika, je i da ceo proces bude organizovan na najbolji mogući način uz osiguranje regularnosti i kvalitetnog sprovođenja završnog ispita.

U skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu, završni ispit na kraju obaveznog obrazovanja i vaspitanja biće održan 27, 28. i 29. juna 2022. godine.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *