Ruski tim upozorio Vranjance: Ne izlazite bez zaštitne maskeU sedam opština Pčinjskog okruga je od korona virusa zaraženo 67 lica, a u opštinama Bosilegrad i Trgovište, najmanjim na jugu Srbije nije prema zvaničnim podacima registrovan ni jedan slučaj ovog oboljenja.

U Vranju su boravili i predstavnici Ruske Federacije, koji su imali sastanak sa članovima štaba za Vanredne situacije. Uprkos činjenici da ovdašnja javna preduzeća „Komrad“ i „Vodovod“ vrše dezinfekciju javnog prostora od predstavnika iz Rusije zatražena je pomoć u dezinfekciji ovdašnjih zdravstvenih ustanova, koje leče redovne pacijente, ali i obolele od korona virusa.

– Ruski tim koji je obišao naše ustanove koje se bave lečenjem zaraženih od korona virusa bili su zadovoljni aktuelnim stanjem a spremni su i da nam pomognu u dezinfekciji prostora naših zdravstvenih ustanova od Zavoda za javno zdravlje, do Kovid ambulante u Anti tuberkuloznom dispanzeru – saopšteno je posle sastanka iz štaba za Vanredne situacije.

Najveće primedbe predstavnici delegacije iz Rusije imali su na gradjane Vranja zbog kako su uočili „ne dovoljnog korišćenja zaštitnih maski kada izlaze na ulice i u prodavnice“. Predstavnici ruskog tima insistirali su kod članova štaba za Vanredne situacije da se apeluje na gradjane da „maksimalno koriste zaštitne maske kada su u javnom prostoru“.

U većini vranjanskih prodavnica, istaknuto je obaveštenje da svi kupci treba da nose maske i zaštitne rukavice. Dve zelene pijace u Vranju su zatvorene, a ispred prodavnica su redovi u kojima gradjani uredno čekaju.

Danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *