Soda bikarbona i limunov sok: Moćna kombinacija koja leči brojne bolesti


Naučna istraživanja su otkrila da vam nekoliko kapi limunovog soka pomešanih sa sodom bikarbonom mogu spasiti život. Ta kombinacija je u stanju usporiti razvoj teških bolesti, a neka istraživanju kažu i da uništava stanice raka.

Soda bikarbona se koristi za negu tela i spolja i iznutra. A ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti celo telo.

Ovo su prednosti sode bikarbone i limunovog soka:

1. Alkalizuje telo
Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizuje celo telo. To nam pomaže, na primer, u borbi protiv acidoze koja se može dogoditi kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tela, ili kada telo proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se telo očisti i sagori masti.

2. Metabolizam
Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobićemo odličnu mešavinu koja se uspešno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

3. Soda bikarbona i limunov sok čiste telo
Ova mešavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača telo, te mu pomaže izboriti se s virusima. Zbog svega toga ne zaboravite svako jutro popiti limunadu u koju ste razmutili malu kašičicu sode bikarbone.

Na taj način ćete regulisati loš holesterol i poboljšati rad krvnih sudova.

Kako se koristi?
Sastojci: Sok od pola limuna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 čaša vode (200ml).

Primena: Iscedite limun i tom soku dodajte sodu bikarbonu pa sve nalijte vodom. Popijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tokom 7 dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite tretman.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *