Stan bračnog para iz Vranja prodat zbog duga za kreditRadivoje Đedović priča da je dug prema banci nastao zbog kredita, da mu je stan uzet i da se nije iselio, nego je izbačen jer ga niko nije obavestio ni o postupku, ni o samoj prodaji porodičnog stana.

Zbog duga za kredit od oko 25.000 evra, izvršitelji su prodali stan 70-godišnje penzionerke iz Vranja koja boluje od demencije, a koja je sa suprugom u njemu provela poslednje tri i po decenije. Suprug ne osporava dug, kaže da druge opcije otplate hipoteke nisu prihvaćene, ali da za prodaju nisu znali, dok izvršitelji tvrde da je sve urađeno po propisu.

Bračni par Đedović, odnosno suprug Radivoje priča za Južne vesti da je dug prema banci nastao zbog kredita, da mu je stan uzet i da se nije iselio, nego je izbačen jer ga niko nije obavestio ni o postupku, ni o samoj prodaji porodičnog stana.

Bivoda Bujanovac


– Stan je bio pod hipotekom, nudio sam druge opcije, plaćali smo dok god smo mogli, pokušao sam da produžim rok, ali imaju zakonsku pokrivenost. Da li je ljudskost pokrivena je već drugo pitanje. Ništa mi nije stizalo od obaveštenja, klasika je to. Oni mene tretiraju kao treće lice, a moja supruga ima demenciju i ne zna ni ko sam ja – priča Radivoje Đedović.

Sa druge strane, izvršitelj Aleksandar Nikolić kaže da dugovanje sa kamatom iznosi oko 6 miliona dinara, a samo stan je bio predmet izvršenja, jer je Nada Đedović za njega dala saglasnost u banci i nije bilo drugih opcija.

– Mi smo prvo slali poštom, vraćena je pošiljka sa konstatacijom poštara da pošiljka nije tražena ni u pošti. Kada je vraćena, proverili smo da li gospođa živi na toj adresi, zatim je kolega otišao na teren i, kako nije pronašao nikoga, ostavio je obaveštenje na vratima. Sve to je dostavljeno Osnovnom sudu koji je stavio klauzulu pravosnažnosti na rešenje o izvršenju, to znači da su iscrpljena sva pravna sredstva i da je omogućena prodaja – tvrdi Nikolić.

Veterinarska Stanica Bujanovac


Izvršitelj kaže da je veštak procenio stan na oko 4,4 miliona i da su i tada pokušali da uruče poštom i lično, a da je tek onda sve otišlo na oglasnu tablu suda.

– Kada je održana prva javna prodaja, zapisnik o prodaji i zaključak o dodeljivanju stana pokušali smo isto da uručimo preko Pošte, onda je kolega otišao na teren i tamo zatekao osobu koja se predstavila kao sin dužnika koji je primio Rešenje o iseljenju u roku od 15 dana 18. juna, ali odbio da potpiše – objašnjava Nikolić.

Od juna, kaže Nikolić, oni nisu imali nikakav kontakt sa dužnicima, a stan je prodat za 3.109.000 dinara i zaključak o javnoj prodaji je bio istaknut na elektronskoj oglasnoj tabli komore izvršitelja.

Đedovići su danas izbačeni na ulicu uz pomoć policije, nisu se protivili, kako sami kažu, i nije bilo nasilnog izbacivanja. Zasad su se smestili kod prijatelja, a posle, kaže Radivoje, ni sam ne zna gde će naći svoj krov nad glavom.

Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *