Stručnjaci savetuju: Kako da skinete poslednjih nekoliko kilograma viškaAko ste posle svih tih meseci tokom kojih ste vredno vežbali i vodili računa o ishrani stigli nadomak željene kilaže, a onda ste se „zakucali“ na četiri, pet kilograma „do cilja“, nemojte da se predajete. Bliže ste cilju nego što mislite!

Evo šta nauka kaže, donosimo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da prebrodite krizu i konačno postignete željenu težinu.

Proverite ponovo plan ishrane. Čak i ako se pridržavate dijete, nije loše da razmotrite jednu po jednu stavku za svaki dan. „Ponekad je to dovoljno da steknete precizniji uvid u to koliko i čega jedete, i to može da vam pomogne da ponovo uspostavite kontrolu“, kaže dr Bek.

Smanjite dnevni unos za 100 kalorija. Kad ste na „putanji“ skidanja težine, trebalo bi kontinuirano da smanjujete unos, ali ne preterujte, 100 kalorija manje je sasvim dovoljno.

Promenite raspored treninga. Ako obično vežbate ujutru, počnite da to kombinujete sa večernjim treninzima. Ili promenite tip vežbi. To će vam osvežiti rutinu. Promena deluje stimulativno i motivisaće vas da vežbate posvećeno kao na početku.

Pokušajte da povećate broj kalorija koje sagorite. Duži trening nije nužno rešenje, ali dobro bi bilo da uvedete intervalne treninge visokog intenziteta, kao i vežbe snage.

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *