Sutra se nastavlja obeležavanje Dana grada


Sutra, 30. januara nastavlja se obeležavanje Dana grada kada će u 9.00 sati biti organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske.

Od 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine“, a potom u istom prostroru u nastavku i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima“, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 sati u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade učenicima – autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti“. U istom prostoru od 18 sati biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić“ i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci“, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Malo kasnije, od 20 sati u velikoj sali Pozorišta planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu“.

Na sam Dan grada, 31. januara, u 10.30 sati biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *