Svečano obeležen Dan Vojske Srbije u Vranju
Dan Vojske Srbije, 23. april, svečano je obeležen u kasarni ,,Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog” u Vranju.
Prisutnima se najpre obratio pukovnik Novica Petrović, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, koji je govorio o aktivnostima jedinice u prethodnoj godini.  

,,Vojska je uvek pružala pomoć građanima, kako u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda, tako i u sprečavanju širenja pandemije izazavane koronavirusom. Saradnja sa lokalnom samoupravom je na zavidnom nivou, uz potpuno razumevanje i uvažavanje. Za pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske ne postoji uzvišenija misija od pružanja pomoći građanima i jačanja međusobnog poverenja Vojske i naroda”, rekao je pukovnik Novica Petrović.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da nas današnji praznik podseća na jedan od najsvetlijih datuma u modernoj istoriji naše zemlje. “Vojska Srbije oduvek je bila stub naše države. Srbija je danas jedna od najmoćnijih vojnih sila u regionu, moderno opremljena i spremna da odgovori na svaki zadatak. O srpskoj vojsci se danas govori sa pijetetom i dubokim uvažavanjem, dok njeni pripadnici učestvuju u brojnim mirovnim misijama, u Africi, na Bliskom Istoku. Vojska Srbije danas, garant je stabilnosti našeg načina života, naše vere i mirnih snova naše dece.
On je dodao da građani Vranja i Vojska Srbije dele zajedničke vrednosti koje imaju za cilj da obezbede sigurnost i spokoj građana Juga Srbije.
“Dajem vam čvrsto obećanje da će principa mira, suživota i tolerancije biti osnovna politička ambicija gradskog rukovodstva. Dajem vam i čvrsto obećanje da će poštovanje i međusobno uvažavanje biti neodvoji deo našeg partnerstva u godinama koje su pred nama”, istakao je Milenković.  Čestitke pripadnicima Četvrte brigade uputili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik GŠ general Milan Mojsilović. Na kraju svečanosti, zaslužnim pripadnicma uručena su priznanja i unapređenja.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *