Svečano obeležena 63. godišnjica rada Holding kompanije ,,YUMCO”


Holding kompanija ,,YUMCO” obeležila je 63. godišnjicu postojanja i rada svečanom sednicom u amfiteatru poslovne zgrade, kojoj je u ime gradskog rukovodstva prisustvovao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Prisutnima se najpre obratio Branislav Trajković, generalni direktor kompanije ,,YUMCO” koji je podsetio na istorijat razvoja ove kompanije od izgradnje objekta, pokretanja mašina i primarne proizvodnje u nekadašnjoj predionici i tkačnici, do organizovanja rada u Pamučnom kombinatu, odnosno Jumku.

U ovoj 2023. godini, uprkos globalnoj krizi i ozbiljnim izazovima sa kojima se susreću sva privredna preduzeća, ne samo u Srbiji, kompanija Jumko uspela je da nastavi trend rasta poslovanja iz prethodnih godina, da poveća proizvodne kapacitete i ostvari vrlo pozitivne rezultate u radu“, rekao je Trajković.

Na svečanosti je govorio i Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pitanja koji je naglasio da je Jumko bio i ostao simbol Grada Vranja i srpske tekstilne industrije. On je otvorio izložbu ,,Dobrodošli u Jumko imperiju“, organizovanu ovim povodom .

Ova izložba neponovljivo je svedočanstvo o postojanju i radu Pamučnog kombinata Vranje od 1960. godine do danas. Izloženo je oko 250 dokumenta i fotografija koje mnogo govore o razvoju ovog preduzeća“, naglasio je Antić.

Na svečanoj sednici zaslužnim pojedincima i institucijama uručene su zahvalnice. U kulturno-umetničkom programu nastupili su glumac Dragan Stanković i KUD ,,Sevdah“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *